Isolatie: meer info over wat, hoe, welke soorten en waarom isoleren zo belangrijk is!

Isolatie soorten isolatie voor de woning

Isolatie soorten

De isolatie van de woning heeft een gunstig effect op meerdere factoren die een rol spelen bij energiebesparing en de ecologische blauwdruk. De langdurige koude van de voorbije winter heeft aangetoond dat een doorgedreven isolatie geen overbodige luxe is. We hebben zo maar met z’n allen tijdens het eerste kwartaal een record aan gas verbruikt. De stijging van de energieprijzen is de laatste jaren enorm gestegen, wat de investeringen voor een goed geïsoleerde woning zeer snel rechtvaardigen.
Volgens netbeheerder Fluxys werd in de maand maart zelfs 60 procent meer gas verbruikt als in dezelfde maand vorig jaar.

“Wanneer we de eerste drie maanden van 2012 vergelijken met die van 2013 steeg het gasverbruik van alle Belgen met 17 procent”, aldus Rudy Van Beurden (FLuxys). Bovendien steeg het verbruik met 11 procent ten opzichte van maart 2006, de koudste maand maart in tien jaar.”

Een partner nodig voor isolatie? Klik hier voor een isolatie-expert!

De soorten isolatie

Bij nieuwbouw is het voor de hand liggend wat er eerst te isoleren valt. Maar bij renovatiewerken daarentegen is dat niet zo eenvoudig te stellen…De boodschap is goed te isoleren om nadien te besparen op verwarmingskosten en de ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden. U heeft er alle voordeel bij om wat extra budget te voorzien voor of uit te geven aan energiebesparende maatregelen. En dit niet enkel voor isolerende voorzieningen. Andere te overwegen aspecten van energiebesparing zijn een warmtepomp, zonnepanelen, een warmtepompboiler,  een zonneboiler, …

Zo worden er ook tal van premies uitgereikt om isolatie te promoten. Klik hier voor de isolatiepremies.

Vloerisolatie

vloerisolatie isolatie

Vloerisolatie

De vloer isoleren kan op verschillende manieren. Dit kan via isolerende welfsels, isolatieplaten, isolatiechape en PUR vloerisolatie. Zoals de het dak en de muren dient ook de vloer te voldoen aan bepaalde isolatievoorwaarden. De werken moet u overigens ook laten uitvoeren door een aannemer. Hierdoor komt u in aanmerking voor een premie van de netbeheerder.

» Klik hier voor een vrijblijvende offerte vloerisolatie.
 

Muurisolatie

muurisolatie isolatie

Muurisolatie

De muur isoleren kan via de spouw (spouwisolatie), via de buitengevel (gevelisolatie) of langs de binnenzijde van de muren. De spouw isoleren heeft enkel zin wanneer de binnen- en buitenmuren droog zijn, en is enkel nuttig op voorwaarde dat de spouw minimaal 3 cm breed is.

» Klik hier voor een vrijblijvende offerte muurisolatie.
 
 

Gevelisolatie

gevelisolatie isolatie

Gevelisolatie

De gevel isoleren gebeurt via de buitengevel of de buitenmuren. De effectiviteit van de gevelisolatie wordt bepaald door de dikte van het gebruikte isolatiemateriaal maar ook door de isolatiecoëfficiënt van het materiaal. Iedere situatie is immers uniek. U doet er dus alle voordeel bij om u te grondig te laten informeren door en specialist ter zake.

» Klik hier voor een vrijblijvende offerte gevelisolatie.
 

Dakisolatie

Glaswol dakisolatie - isolatie

Glaswol dakisolatie

Het isoleren van het dak kan eveneens met verschillende isolatiematerialen met elk hun eigen isolatiecoëfficiënt. Het type dak zal wel bepalen welke soort (glaswol, steenwol, hardschuim, aluminium noppenfolie, etc.) het meest geschikt is. Dakisolatie is door de stijging van warmte wel één van de belangrijkste isolerende facetten van de woning die prioritair zijn bij nieuwbouw en/of verbouwingswerken.

» Klik hier voor een vrijblijvende offerte dakisolatie.

FacebookTwitterMore...