Energiezuinig Bouwen en Verbouwen: voorwaarden

Energiezuinig bouwen en verbouwen: de voorwaardenEnergiezuinig bouwen en verbouwen levert een aantal zeer interessante voordelen, maar vergt natuurlijk wel de juiste voorwaarden. In dit artikel gaat www.Expert-offerte.be nader in op de voorwaarden van energiezuinig bouwen en verbouwen.

Voorwaarden

  • Compact bouwen

Compact bouwen kan op verschillende manieren. Denk maar aan een rijwoning of half open bebouwing. Het kiezen voor een kubusvormige woning met zadeldak in plaats van een uitgerekte woning in de diepte of breedte. Het beperken van het volume waardoor er minder warmteverlies is aan het oppervlak van de woning.

  • Luchtdicht bouwen

Energiezuinig bouwen en verbouwen is synoniem aan luchtdicht bouwen. Een woning die veel ‘ademt’ verliest veel warmte en krijgt veel koude lucht binnen door kiertjes en spleetjes. Het beperken van het warmteverlies start dus reeds in de ruwbouwfase. Investeren in luchtdicht bouwen levert een besparing in sommige gevallen tot wel 25%.

  • Isolatie

Energiezuinig bouwen en verbouwen is tevens investeren in een goede thermisch isolatie. Een goed geïsoleerde woning  levert een besparing op uw verwarmingsuitgaven tot wel 50%!  U hoeft dus ook geen grote centrale verwarmingsinstallatie te laten installeren. Aan te raden isolatie: dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie.

  • Ventilatie

Energiezuinig bouwen en verbouwen vergt evenees een energiezuinige ventilatie. Hier is er de keuze uit diverse ventilatiesystemen: A, B, C en D. Ventilatiesysteem D biedt het beste rendement. Naast afvoer van vervuilde lucht recupereert dit systeem  de verloren warmte en gebruikt deze herwonnen energie om de aangevoerde verse lucht te verwarmen. (Vooral in de winter is dit een zeer groot voordeel!)

  • Verwarming

Bij energiezuinig bouwen en verbouwen is de verwarming één van de voornaamste voorwaarden die de energiezuinigheid van uw woning bepalen. Hier kiest u uiteraard voor een condensatieketel of hoogrendementsketel op aardgas of mazout. Extra aangemoedigd door  financiële premies.(Ontdek ze op deze link: energiezuinige subsidies.)

  • Sanitair

De productie van sanitair warm water vraagt energie. De keuze voor een energiezuinge installatie levert u dan ook veel op! Voor het toestel zelf kan u kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven als de zonneboiler en de warmtepompboiler. Zowel de zonneboiler als de warmtepompboiler bieden u tal van voordelen.

Zoals u wellicht al heeft kunnen vaststellen biedt energiezuinig bouwen en verbouwen u en uw portemonnee enkel voordelen, maar zijn er toch ook belangrijke voorwaarden.

Neem deze voorwaarden in acht en laat de voordelen van energiezuinig bouwen en verbouwen dus niet aan u voorbij gaan!

FacebookTwitterMore...