Warmtepomp rendement = milieuvriendelijk toprendement

Warmtepomp Rendement Expert-Offerte.beVerwarmen met een warmtepomp levert een hoog rendement waardoor de investering op korte tijd wordt terug verdiend. Een warmtepomp haalt de warmte uit de natuur en zet die om in behaaglijke warmte.

In dit artikel gaat Expert-offerte.be nader in op het rendement van een warmtepomp.

Wat is een warmtepomp?

Bent u bouwer of verbouwer en zoekt u milieuvriendelijk en energiezuinig alternatief voor een centrale verwarmingsketel? En bij voorkeur een alternatief met een hoog rendement? Dan is een warmtepomp vast en zeker iets voor u!

Een warmtepomp gebruikt de warmte uit de natuur (grond, water of lucht) om deze nadien om te zetten naar een hogere temperatuur. Deze geproduceerde warmte kan dan aangewend worden voor sanitair warm water, de centrale verwarming en eveneens voor het verwarmen van een zwembad. En één ding is zeker… warmte is er voldoende in de natuur. De aarde wordt dagelijks opgewarmd door de zon, zelfs in de winter. Afhankelijk van het type warmtepomp en mits een vakkundige warmtepomp installatie, levert een warmtepomp een zeer hoog rendement, wat de investering meer dan de moeite loont!

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in COP (Coefficient Of Performance) . Hoe hoger deze waarden, des te beter het rendement. Zo levert een warmtepomp met een COP 4 voor elke kWh elektriciteit die het verbruikt, 4 kWh bruikbare warmte. M.a.w. 75% van de geproduceerde warmte is volledig gratis. Een toprendement dus.

De werking van een warmtepomp

De werking van een warmtepomp is gebaseerd op de werking van een koelkast, maar dan omgekeerd. De warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht, aarde of water en geeft de energie af aan de verwarmingsinstallatie.
(Lees hier de volledige werking van een warmtepomp)

Zoals u kunt concluderen is het rendement van een warmtepomp een zeer interessante piste voor een milieuvriendelijke verwarming van uw woning.
Warmtepomp installeren? Vraag hier een warmtepomp offerte aan!

FacebookTwitterMore...