Voordelen warmtepomp

Warmtepompen Expert-Offerte.beWarmtepompen zijn een vast onderdeel wanneer we spreken over het opwekken van duurzame energie. Warmtepompen bieden dan ook heel wat voordelen. Een warmtepomp is immers uitermate geschikt als alternatief voor een traditionele verwarmingsinstallatie op mazout of aardgas. In dit artikel gaat www.Expert-offerte.be nader in op de warmtepomp en de voordelen ervan.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is net zoals een koelkast maar dan met een omgekeerde werking. In plaats van warmte om te zetten in koeling, onttrekt een warmtepomp de warmte (energie) uit de omgeving (grond, water, lucht) op een zekere temperatuur en geeft deze warmte weer af op een hogere temperatuur.

  • Warmtepomp voordelen van ecologische aard

Warmtepompen onttrekken 60 – 80% van de opgewekte energie/warmte uit de nabije omgeving. Deze warmte is gratis en in overvloed aanwezig in de natuur. Deze productie van duurzame energie ontlast het milieu. U gebruikt dus een pak minder fossiele brandstoffen die schadelijke broeikasgassen produceren.

De energie die een warmtepomp produceert wordt uitgedrukt in COP (Coëfficiënt of performance – performantie coëfficiënt). Momenteel bestaan er al warmtepompen die tot 5x meer warmte opwekken dan ze stroom verbruiken.

  • Warmtepomp voordelen van economische aard

Op eerste zicht lijkt de warmtepomp een duurdere manier van energieproductie omwille van de hogere installatiekost. Dit lijkt alleen maar zo. Het rendement van een warmtepomp ligt zo hoog dat je op termijn veel geld verdient met een warmtepompinstallatie. Reken daar dan nog de premie van uw netbeheerder en subsidies bij die je krijgt vanwege overheidshalve, en je bent altijd een winnaar!

Grosso modo kan je rekenen op een besparing op je energie- of gasfactuur van om en bij de 30%. Verwarmt u met elektriciteit, dan ligt de besparing nog een stuk hoger.

Zoals u kunt vaststellen zijn de voordelen van warmtepompen talrijk. Profiteer dus vandaag nog van de voordelen van een warmtepomp en vraag een warmtepomp offerte aan!

FacebookTwitterMore...