Zonneboiler: de voordelen

Zonneboiler Voordelen Expert-Offerte.beZonneboilers, iedereen heeft er de mond van vol. Maar kiezen voor de juiste zonneboiler en een betrouwbare leverancier is van doorslaggevend belang. Een beslissing die u een pak meer rendement kan opleveren! Zonneboilers bieden dan ook heel wat voordelen. Een zonneboiler is immers een perfect alternatief voor een traditionele boiler op mazout of aardgas. In dit artikel gaat www.Expert-offerte.be nader in op de zonneboiler en de voordelen ervan.

De voordelen van een zonneboiler

Een zonneboiler heeft een éénvoudige werking. Zonneboilers maken van hetzelfde principe gebruik als een tuinslang die na een ganse dag in de bakkende zon heel warm wordt. Het opgewarmde water wordt door een zonnecollector overgedragen aan een vloeistof die deze naar het opslagvat transporteert. Deze vloeistof circuleert continu door de leidingen tussen de zonnecollector en het opslagvat. Bij voldoende zonlicht kan de temperatuur in het opslagvat makkelijk oplopen tot ver boven de 60°C.

  • Voordelen van ecologische aard

Zonneboilers  betekenen een besparing van 50% op de uitgaven voor verwarming van het sanitair tapwater. Zooneboilers maken gebruik van zonlicht om warm water te produceren. Zonlicht is gratis en in overvloed aanwezig in de natuur. Door de lagere uitstoot van schadelijke broeikasgassen (CO2) draag u zo uw steentje bij aan een duurzaam en gezonder leefmilieu voor jezelf en je nabije omgeving.

  • Voordelen van economische aard

Op eerste zicht lijkt een zonneboiler een duurdere manier van energieproductie omwille van de hogere installatiekost. Dit lijkt alleen maar zo. Het rendement van een zonneboiler ligt zo hoog dat je op termijn veel geld verdient met een zonneboiler installatie. Reken daar dan nog de premie van uw netbeheerder en subsidies bij die je krijgt vanwege overheidshalve, en je bent altijd een winnaar!

Algemeen kan je rekenen op een besparing op je mazout- of gasfactuur voor sanitair warm water van om en bij de 50%. Is elektriciteit uw verwarmingsbron, dan komt de besparing nog een stuk hoger uit.

Zoals u kunt vaststellen zijn de voordelen van een zonneboiler talrijk. Profiteer dus vandaag nog van de voordelen van een zonneboiler en vraag een zonneboiler offerte aan!

FacebookTwitterMore...